Siem en Dodd leiden KLM Open na dag twee

De Duitser Marcel Siem en de Welshman Stephen Dodd staan na twee dagen aan de leiding bij de KLM Open. De twee maakten hun tweede ronde bij het golftoernooi in Hilversum niet af. Om 19.45 uur werd de strijd gestaakt wegens de invallende duisternis. Siem stond toen na elf holes in zijn tweede ronde op -8. Dodd had diezelfde score, maar legde al dertien holes af in de tweede ronde.

Na twee dagen golf hadden 76 van de 154 golfers twee volledige rondes afgelegd. Beste Nederlander is Robert-Jan Derksen die na een ronde van 69 slagen (-1) op een totaal van -3 staat. Ook amateur Dylan Boshart behaalde die score.

De cut ligt naar verwachting op par. Martin Kaymer is de meest opvallende naam die daar niet onder kan blijven. De Duitse titelverdediger staat na elf holes in zijn tweede ronde slechts gedeeld 129e. Hij had al zes slagen meer nodig dan het baangemiddelde.

Zaterdagochtend moeten de 78 golfers die nog niet klaar zijn met hun tweede ronde weer aan de bak. Dan wordt duidelijk welke spelers later die dag aan de derde ronde mogen beginnen.