Hamilton even bewusteloos op Spa-Francorchamps

De crash die Lewis Hamilton twee weken terug had op het circuit Spa-Francorchamps blijkt heftiger te zijn dan gedacht. De Brit raakte met zijn McLaren in de race op volle snelheid de Sauber van Kamui Kobayashi en ging daarna de muur in. Hierbij heeft hij waarschijnlijk even zijn bewustzijn verloren, zo geeft Hamilton toe.

"Ik kan me niet veel herinneren van de knal in de muur. Dat kan een teken zijn dat ik tijdelijk niet bij kennis was, maar ik weet het niet zeker. Ik weet nog dat ik de bocht inging, of in probeerde te gaan, maar daarna is het wazig. Het was een harde klap. Ik reed zo’n 320 kilometer per uur en er was niet veel vertraging voordat ik de muur raakte," zei Hamilton tegen Formule 1-journalist Adam Cooper. Op de beelden was in ieder geval te zien dat Hamilton in eerste instantie zijn hoofd en handen niet bewoog en pas na vijftien seconden na de klap weer kon bewegen.

Hamilton bood na het incident Kobayashi zijn excuses aan. "Aanvankelijk wist ik niet wat er gebeurd was. Maar nadat ik de beelden terugzag, wist ik meteen dat het mijn schuld was. Het was belangrijk om de zaken direct recht te zetten," zei de Brit die desondanks kritiek van de media kreeg. "Ik ben daar niet mee bezig. Ik ga op dezelfde manier verder, maar doe uiteraard mijn best om uit de problemen te blijven. Ik richt me vooral op het boeken van betere resultaten. Dan houden de negatieve verhalen vanzelf wel op."