Belastingzaak kan GP India dwars zitten

De Grand Prix van India kan mogelijk niet doorgaan, omdat de Formule 1-teams een conflict hebben met de Indiase belastingdienst. Deze wil namelijk een deel van de jaarinkomsten van de teams opeisen, waarbij de teambazen persoonlijk aansprakelijk zijn voor het betalen van de belasting. Ook de rijderssalarissen worden op de korrel genomen.

"Het is een serieus geval. Onder de teams is veel bezorgdheid. Die moet worden weggenomen. De teams willen zekerheid voordat ze naar India afreizen," zei McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh. Hij weet dat de Formule 1 vaak inzet is van politieke kwesties, maar financiële dreigingen zijn in deze context nog niet vaak voorgekomen.

De Brit heeft er vertrouwen in dat de kwestie zoals zo vaak met een sisser afloopt. "Het moet worden opgelost. Ik geloof ook dat dat zal gebeuren, maar anders zet het de race op het spel. Het is een buitengewoon ingewikkelde kwestie. De financiële directeuren van de teams werken samen en we hebben Ernst & Young ingeschakeld om te helpen een oplossing te vinden. Hopelijk lukt dat."