Cel voor bejaarde na fietsen op stoep

Een bezoekje aan de kapper is voor de 69-jarige Dirk Zegel uit Oud-Beijerland uitgelopen op een nachtmerrie. Nadat hij een stukje door een voetgangersgebied fietste werd hij meedogenloos door de politie opgepakt en in de cel gezet.

Zegel heeft er nog steeds moeite mee. Terwijl zijn fiets voor de kapperszaak parkeerde werd hij door twee politieagenten aangesproken en die hem om zijn legitimatie vroegen. Denkend aan alle verhalen over nepagenten vroeg hij op zijn beurt om de identiteitspapieren van de politieagenten. "Die bleken ze ook niet bij zich te hebben. Daarop heb ik gezegd dat ik ze dan als gewone burgers beschouw en mij vrij voel te vertrekken", zei Zegel tegen het Algemeen Dagblad.

Daarop werd de man opgepakt, gefouilleerd en in de cel gezet voor een lichte overtreding. "Het was: riem uit de broek. Handen tegen de muur en fouilleren. Mijn vrouw die net uit het ziekenhuis was ontslagen mocht ik niet eens bellen", wist hij te melden. Terwijl de politieagenten fout zaten, zij hadden geen legitimatiepapieren bij zich.