Burgemeester vraagt pedo zich gedeisd te houden

Burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders gaat een pedoseksueel uit Haarlem duidelijk maken dat hij zich gedeisd moet houden. De man wordt in de gaten gehouden, zo wil Schneiders hem tevens in een gesprek op het hart drukken, meldt een woordvoerder van de gemeente vrijdag. Wanneer het gesprek moet plaatsvinden, is nog onduidelijk.

Donderdag werd bekend dat de man, die meerdere keren is veroordeeld voor het misbruiken van kinderen, eind augustus als vrijwilliger heeft meegewerkt aan een kindervakantieweek in Haarlem. De man werd dinsdag nog door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een halfjaar cel voor het misbruiken van een 5-jarig meisje.

Hij misbruikte het kind in 2009 toen hij werkte bij Landal Green Park Beach Resort Ooghduyne in Den Helder, waar hij mensen moest vermaken. Daarvoor was hij ook al twee keer eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarigen.

Vanwege de zaak bij de rechtbank in Alkmaar werd de achtergrond van de man bij organisator Dock van de kindervakantieweek Stuif Stuif bekend en werd hij weggestuurd. Volgens Dock heeft de Haarlemmer zich voor zover bekend niet vergrepen aan kinderen die de kindervakantieweek bezochten.