[US Open] Wozniacki en Kerber naar halve eindstrijd

Caroline Wozniacki speelt in de halve finale van de US Open tegen Serena Williams. De Deense nummer een van de wereld versloeg donderdag in de kwartfinale van het Amerikaanse grandslamtoernooi Andrea Petkovic uit Duitsland met 6-1 en 7-6 (5). Williams won eerder donderdag al van Anastasia Pavlyuchenkova.

In Serena Williams ontmoet Wozniacki nu de gedoodverfde favoriete voor de titel in New York. De Amerikaanse won de US Open al drie keer: in 1999, 2002 en 2008. Wozniacki bezet al sinds oktober 2010, met uitzondering van een week in februari, de hoogste positie op de wereldranglijst. De Deense is echter nog op zoek naar haar eerste grandslamtitel.

Ook Angelique Kerber haalde de halve finale bij de US Open. De ongeplaatste Duitse rekende verrassend in drie sets af met Flavia Pennetta (26) uit Italië: 6-4, 4-6 en 6-3. Pennetta was pas de tweede geplaatste speelster die Kerber tegenkwam op weg naar de laatste vier. In de tweede ronde klopte ze Agnieszka Radwanska (12).

Kerber begon de partij met een break, maar leverde haar opslag zelf ook meteen in. Een nieuwe break op 4-4 was vervolgens goed voor de setwinst. De tweede set begon met vijf breaks op rij waarna Kerber als eerste haar opslag behield en op 4-2 kwam. Vervolgens leverde de nummer 92 van de wereld echter twee opslagbeurten in en won Pennetta de set alsnog met 6-4.

In het derde bedrijf leek de Italiaanse die lijn door te gaan zetten. Twee keer nam ze een break voorsprong, maar beide keren leverde ze haar opslagbeurt direct weer in. Op 3-3 plaatste Kerber de beslissende break en op 5-3 lukte het Pennetta niet om op eigen service in de wedstrijd te blijven. In de halve eindstrijd neemt Kerber het op tegen Samantha Stosur uit Australië.


Wozniacki na winst tegen Serena (Foto: Novum)