Zelda-baas speelde eerste deel niet uit

Legendarische gamebedenker Eiji Aonuma is al verantwoordelijk voor het regisseren en produceren van de The Legend of Zelda-serie sinds Ocarina of Time voor Nintendo 64. In een gesprek met het blad GameInformer liet de beste man toch iets onverwachts weten: hij gaf niet zoveel om de eerste Zelda-game en heeft hem dan ook nooit uitgespeeld.

Aonuma vertelde de interviewer het volgende over zijn ervaringen met The Legend of Zelda voor de eerste Nintendo-console: "Ik heb nog steeds een beetje het gevoel dat er tot op heden geen moeilijkere game is. Iedere keer wanneer ik het probeer te spelen, krijg ik het 'Game Over'-scherm een paar keer te veel te zien en geef ik halverwege op. Toen ik de originele Zelda voor het eerst speelde, heb ik nooit gedacht dat ik zo'n game zou willen maken."

The Legend of Zelda

De Super Nintendo bracht hier verandering in met A Link to the Past: "Het gevoel van verkenning van die wereld was hetgeen waardoor ik gehecht raakte aan de serie." Het was dan ook die game die Aonuma inspireerde bij het maken van Marvelous, het spel dat opgemerkt werd door Miyamoto en zo leidde tot de positie die Aonuma nu heeft.

The Legend of Zelda: Skyward Sword, de meest recente titel waar Anonuma verantwoordelijk voor is, verschijnt 18 november op Nintendo Wii.