[US Open] Toptennissers protesteren

Toptennissers Rafael Nadal, Andy Murray en Andy Roddick zijn niet blij met de gang van zaken bij de US Open. Ze hebben hierover geklaagd bij hoofdscheidsrechter Brian Earley.

De tennissers moesten vandaag de baan op terwijl het volgens hun door de vele regen nog te gevaarlijk was om te spelen. Toen het na een kwartier wederom ging regenen werden de partijen gestaakt. "Het was gevaarlijk, de lijnen waren heel glad", aldus Murray. Roddick vertelde dat de banen nog nat waren op het moment dat de partijen begonnen. "Wij willen dolgraag tennissen, maar niet als het onverantwoord is. Ik snap best dat ze tennis willen laten zien op tv en dat er een zakelijke kant aan zit, maar de spelers moeten zich wel comfortabel en veilig voelen", aldus de Amerikaan.

De drie tennissers zouden eigenlijk gisteren al in actie komen, maar ook toen kon er door de vele regen niet gespeeld worden. Het programma is daardoor overvol. "We willen niet de baan op als het regent", aldus een boze Nadal, die met 3-0-achterstand tegen de Luxemburger Gilles Müller weer een regenpauze in ging. "Als ik de baan op moet, ga ik de baan op, maar de omstandigheden zijn niet eerlijk."

De US Open beschikt in tegenstelling tot de Australian Open en Wimbledon niet over een overdekte baan. De afgelopen drie jaar kon de finale door de weersomstandigheden pas op maandag gespeeld worden.