Politie maakt einde aan gijzeling in Australië

De Australische politie heeft na ongeveer twaalf uur een einde gemaakt aan een gijzelingsactie in Sydney. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Een 52-jarige man had zich met zijn tienerdochter in het kantoor van een advocaat verschanst. Hij beweerde dat hij een bom in zijn rugzak had.

De politie sloot het gebied rond het gebouw af en ontruimde de nabijgelegen gebouwen. Vervolgens werd gepoogd met de man in onderhandeling te treden. Hij eiste volgens de politie bijna 3400 euro aan Australische dollars van een Aboriginal Landraad. Ook vroeg hij om een advocaat en de vervolging van een andere man. Aboriginal Landraden zijn belangengroepen die opkomen voor de inheemse Australische Aboriginal-minderheid.

Op televisiebeelden was te zien hoe de man zonder shirt en met een pruik zoals die in Australische rechtbanken door rechters en advocaten wordt gedragen vanaf de eerste verdieping naar buiten kijkt en een telefoon naar beneden gooit.

Het strafblad van de gijzelnemer bevat volgens de politie onder meer misdaden waarbij wapens in het spel waren. Maar toen de politie binnenviel en hem arresteerde bleek van een bom geen sprake. De dochter van de man mocht van de politie naar huis.


Politie maakt einde aan gijzeling in Australië (Foto: Novum)