Veiling kunst Des Bouvrie brengt 1,2 miljoen euro op

De kunstwerken van Jan des Bouvrie hebben dinsdag tijdens een veiling 1,2 miljoen euro opgebracht. Dat meldt veilighuis Christie's in Amsterdam dinsdag. Des Bouvrie verkocht tweehonderd kunstwerken uit zijn privécollectie.

Des Bouvrie was zelf bij Veilinghuis Christie's in Amsterdam aanwezig tijdens de veiling. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje trots op ben dat ik, getuige de goede opbrengst, al veertig jaar een goed oog heb", vertelt de interieurontwerper. Om de tien jaar maakt Des Bouvrie in zijn collectie ruimte vrij voor de aanschaf van nieuwe kunst.

Het kunstwerk van een levensgrote ram van de Franse beeldhouwer Francois-Xavier Lalanne bracht met 85 duizend euro het meest op. Ook veilingstukken die door Des Bouvrie zelf zijn ontworpen werden geveild. Onder meer werken van Picasso, Andy Warhol en Salvador Dali gingen onder de hamer.

Des Bouvrie werd in 1969 bekend toen zijn kubusbank werd geproduceerd. Later richtte hij met zijn vrouw Monique de designstudio Het Arsenaal op.