Laatste verdachte strandrellen opgepakt

De laatste verdachte van de strandrellen in Hoek van Holland naar wie de politie nog op zoek was, is zondag opgepakt. De 29-jarige man uit het Zuid-Hollandse Krimpen aan den IJssel werd aangehouden in de auto van een kennis, nadat hij bij een festival in zijn woonplaats was herkend, meldt de politie dinsdag.

De man werd al vrij snel na de strandrellen op beelden herkend. Hij wordt verdacht van openlijk geweld op het feestterrein. Waar de man de afgelopen twee jaar heeft verbleven, is onbekend.

De politie dacht twee keer eerder hem op het spoor te zijn, maar hield toen de broer van de verdachte aan. De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten dat de man in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.

Bij de rellen tijdens het strandfeest Sunset Grooves in de avond van 22 augustus 2009 losten in het nauw gedreven politieagenten tientallen schoten. Een 19-jarige Rotterdammer kwam daarbij om het leven, meerdere mensen raakten gewond.

Na de rellen werden 56 mensen opgepakt. Twintig zaken werden geseponeerd. Medio juli werden de laatste vier zaken behandeld.