'PSP wordt een kinderspelcomputer'

Sony wil zich met de in prijs verlaagde PSP richten op een publiek van tieners en basisscholieren. De goedkopere PSP-versie komt dit najaar op de markt en kost 99 euro. Samen met spellen voor tien euro per stuk is de spelcomputer een relatief voordelige aankoop, zegt Jim Ryan, voorzitter van Sony Computer Entertainment Europe, tegenover het gamevakblad MCV.

"Kinderen willen gewoon games spelen", geeft Ryan aan. Het weghalen van bepaalde functies in de spelcomputer, zoals wifi, zou hierbij geen probleem vormen. Doordat de PSP binnenkort minder dan 100 euro kost, is het een ideaal geschenk. "De jongste gamers zullen met een PSP spelen", meent de voorzitter van Sony.

De PSP zonder wifi-functie komt in de winkel te liggen naast de PSP-3000, waar deze functie wel in zit. Het is niet ondenkbaar dat de goedkopere PSP uiteindelijk de PSP-3000 compleet zal vervangen, gaf Sony vorige maand aan.

Volgend jaar komt Sony met een nieuwe draagbare spelcomputer. De Playstation Vita kan via 3G contact maken met het internet en beschikt over bewegingssensoren en een aanraakscherm. De Vita moet 249 euro kosten.


'PSP wordt een kinderspelcomputer' (Foto: Novum)