'Concertverstoorder onderbrak eerder kerkdiensten'

De man die zaterdagavond een concert in Amsterdam verstoorde dat werd bijgewoond door koningin Beatrix heeft eerder kerkdiensten in Den Haag verstoord. Dat meldt Omroep West maandag.

De moslim zou eerder diensten in de kerken aan de Parkstraat, het Om en Bij en de Juliana van Stolbergstraat hebben verstoord. Daarbij zou hij op een onverwacht moment naar voren zijn gestapt om de bezoekers op te roepen zich te bekeren tot de islam.

De Haagse politie kon maandagochtend alleen bevestigen dat er in het verleden inderdaad kerkdiensten zijn verstoord. "Maar of dat door dezelfde man is gedaan, is mij niet bekend", zegt een woordvoerder.

De man beklom zaterdag het podium van het Concertgebouw en sprak zijn geloof in Allah uit. Daarbij benadrukte hij dat hij geen bom bij zich had. In de zaal brak consternatie uit. Orkestleden verlieten het podium. De beveiliging dacht eerst dat hij bij het concert hoorde en greep daardoor niet direct in. De koningin bleef tijdens het incident zitten.

De man is een bekende van de politie en zou al snel spijt hebben gehad van zijn daad. Hij is gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting.