Eerste herfststorm op komst, nazomerweer in weekend

De eerste herfststorm trekt deze week over het land. De temperatuur zakt vanaf dinsdag flink, er valt veel regen en er zitten zware windstoten aan te komen. In het weekend klaart het weer op en wordt nazomerweer verwacht, zegt een meteoroloog van Weeronline.

Hoewel het gevoelsmatig voor sommigen al langer herfstweer is, spreken meteorologen vanaf september pas van herfst. Na het zonnige weer in het weekend gaat de naderende depressie volgens Weeronline dan ook als eerste herfststorm van het jaar de boeken in.

Vooral dinsdag wordt herfstachtig weer verwacht. Aan zee wordt het stormachtig en kunnen zeer zware windstoten voorkomen, tot 100 kilometer per uur. Aan land zijn windstoten tot 75 kilometer per uur een gevaar voor onder meer partytenten en festivalterreinen. Ook woensdag en donderdag waait en regent het.

Vanaf vrijdag wordt het herfstige weer onderbroken, maar voor hoelang durft de meteoroloog nog niet te zeggen. "Het weer knapt in ieder geval aardig op, met temperaturen boven de 20 graden, zon en weinig tot geen wind en regen."