[EK] Tsjechië pakt op valreep punt in Schotland

Tsjechië heeft aan het EK-kwalificatieduel met Schotland op het nippertje een punt overgehouden. Door een penalty in de laatste minuut van Michal Kadlec eindigde de ontmoeting in Glasgow in 2-2.

Tsjechië lijkt daarmee de strijd om de tweede plaats in groep I achter het ongenaakbare Spanje te gaan winnen. De ploeg van bondscoach Michal Bilek heeft tien punten uit zes duels. Schotland heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar moet nog een achterstand van vijf punten inhalen. De nummer twee van de poule mag zich via een play-off proberen te plaatsen voor het EK.

Schotland kwam op Hampden Park kort voor rust via Kenny Miller op voorsprong, maar Jaroslav Plasil maakte een kwartier voor tijd gelijk. Darren Fletcher leek het thuisland acht minuten voor tijd toch nog de zege te bezorgen, maar in de slotminuut wees de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom na een lichte overtreding op Danny Wilson naar de stip. Kadlec hield vervolgens het hoofd koel.

Tsjechië pakt op valreep punt in Schotland (Foto: Novum)