Tropische storm Lee bereikt Amerikaanse kust

De tropische storm Lee, en de zware regenval die met de storm gepaard gaat, heeft zaterdag de kust bij de Amerikaanse staat Louisiana bereikt. Volgens de vooruitzichten kan dit weekend op sommige plaatsen tot 50 centimeter regen vallen.

Van Mississippi tot Texas hebben autoriteiten waarschuwingen voor de tropische storm afgegeven. Waarschuwingen voor overstromingen zijn van de kust van Alabama tot aan Florida van kracht. De storm beweegt zich zeer langzaam voort, wat betekent dat het noodweer meer tijd krijgt om huis te houden in steden.

De grootste impact van Lee tot dusver is op de olieproductie in de Golf van Mexico. De helft van de dagelijkse productie is stilgelegd en een aantal boorplatformen zijn geëvacueerd.

De verwachting is dat de storm zaterdagavond aan land komt en zich vervolgens in oostelijke richting naar New Orleans begeeft. Inwoners van de stad verwachten niet dat het noodweer net zo veel schade zal aanrichten als orkanen in het verleden.

"Het is een boel regen", zei Malcolm James, een man die in 2005 tijdens orkaan Katrina zijn huis verloor. "Het is helemaal niets vergeleken bij Katrina. Dit is mild, het had veel erger kunnen zijn."