'Eerste baby mens en varken geboren'

Laureano Escobar Arias is er gloeiend bij. De Guatemalese boer moet wel seks hebben gehad met een van zijn varkens. De zeug is namelijk onlangs bevallen van een biggetje met een mensenhoofd.

Het dorp Santa Cruz El Chol, ergens op het platteland van het Zuid-Amerikaanse land, werd eind augustus opgeschrikt door vreemde lichten aan de lucht. Dezelfde nacht kwam het biggetje ter wereld. Volgens de dorpsbewoners is het vreemde biggetje dan ook het resultaat van een vrijpartij tussen een varken en een alien.

De boer viel het direct op dat het enige biggetje er heel anders uitzag dan zijn tien broertjes en zusjes. "Ik was geschokt", vertelt Arias aan Guatemalese media. "Het was een beangstigende ervaring. Het zag eruit als een buitenaards wezen."

Dorpsgenoten die wel naar school zijn geweest en iets afweten van de medische wereld zijn niet echt overtuigd van het verhaal van de boer. Volgens hen is er een wetenschappelijke verklaring voor. "We weten het niet zeker, maar het zou een genetisch defect kunnen zijn, of een gevolg van milieuvervuiling."