Veroorzaker fataal ongeval Deil overleden

De 55-jarige man uit Son en Breugel die vorige maand het dodelijke ongeval op de A2 bij Enspijk veroorzaakte, is in een ziekenhuis in Utrecht overleden aan zijn verwondingen. De man lag sinds het ongeval in coma. Waarom de man zijn gevaarlijke capriolen op de weg uithaalde, is onduidelijk gebleven, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag.

Het ongeval vond 19 augustus plaats. De twee inzittenden van de auto die door de man werd aangereden, een 36-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Rotterdam, kwamen om het leven. Vanwege het overlijden van de man, wordt niemand strafrechtelijk vervolgd.

Het ongeval vond plaats nadat agenten in een opvallende politieauto de wagen van de 55-jarige man hadden zien rijden. De man haalde rechts in, reed met hoge snelheid over de vluchtstrook en botste een aantal keer tegen de vangrail. De agenten probeerden de man nog te achterhalen, maar hij reed te snel. De agenten waren 600 meter van zijn auto verwijderd, toen het ongeval plaatsvond.

De man was op het knooppunt Deil de afslag richting Gorinchem opgegaan, maar manoeuvreerde zijn wagen op het laatste moment richting de afslag naar Tiel en Nijmegen. Hierbij raakte hij de auto van het paar uit Rotterdam, die vijf keer over de kop sloeg en in een weiland tot stilstand kwam. De twee inzittenden waren op slag dood.