'Wolf gesignaleerd in Gelderland'

De wolf is terug in Nederland. Vorige week is vermoedelijk een exemplaar gezien in de omgeving van het Gelderse Duiven. Experts onderzoeken of het echt om het roofdier gaat, zegt een woordvoerder van stichting Ark vrijdag.

De eerste Nederlandse wolf sinds 1897 probeerde op klaarlicht dag een weg over te steken. Meerdere automobilisten wisten het dier te fotograferen. Die foto's worden nu onderzocht door kenners uit binnen- en buitenland.

"Meestal wordt direct gezegd dat het niet om een wolf gaat, maar dit keer niet", zegt de woordvoerder. Honderd procent zeker is het nog niet. "Misschien is iemand gewoon een hond kwijt. Dat zullen we dan ook snel genoeg horen."

De laatste wolf werd meer dan honderd jaar geleden gezien in het Brabantse Heeze. De laatste jaren duiken steeds vaker verhalen op dat de dieren oprukken richting de Nederlandse grens. In Duitsland lopen hele roedels van het zoogdier rond.

De grensstreek tussen Drenthe en Limburg is in potentie een geschikt leefgebied voor de wolf. Ze zijn niet gevaarlijk voor mensen. Wolven zullen in Nederland op zoek gaan naar reeën en wilde zwijnen.


'Wolf gesignaleerd in Gelderland' (Foto: Novum)