Verwarring over foto's zieke Steve Jobs

Er is onduidelijkheid over foto's van een broodmagere Steve Jobs die vorige week vrijdag door TMZ online werd gezet. Er werd al snel geroepen dat het een hoax zou zijn. Maar inmiddels plaatsten serieuze media de foto's ook en is er verwarring  ontstaan.

Volgens TMZ werd voormalig Apple-ceo Steve Jobs in Californië gefotografeerd, tijdens een ontmoeting met zijn familie. Jobs lijkt sterk te zijn vermagerd en zou in een rolstoel moeten worden rondgereden.

Jobs maakte een rondrit door San Francisco, die volgens een ooggetuige zijn laatste leek, schrijft de New York Post. "Hij kwam de auto niet uit toen hij in de stad arriveerde", aldus de getuige. Later werd Jobs buiten in het bijzijn van familie gespot, en naar verluidt moest hij na het verlaten van de auto meteen in een rolstoel worden geholpen. De Apple-goeroe lijdt al sinds 2003 aan alvleesklierkanker, een ziekte die zelden rooskleurige vooruitzichten kent. Een week geleden stopte hij als baas van Apple.

De 80-jarige biologische vader van Jobs, Abdulfattah John Jandali, heeft ondertussen aangegeven verzoening met zijn zoon te willen. Jandali zegt zich schuldig te voelen dat hij Jobs 56 jaar geleden voor adoptie afstond. Hij zegt niet in de miljarden van de voormalige ceo te zijn geïnteresseerd, maar slechts zijn zoon te willen spreken voordat het te laat is. Jobs zou nog niet op de oproep hebben gereageerd.

Voor de bewuste - al of niet photogeshopte - foto's van Steve Jobs, zie ChinaSmack.

Submitter: oink_oink, Googolplexian Bron: TMZ, NY Post, ChinaSmack, The Telegraph