Politie nog altijd op zoek naar Kuifje in Afrika

De Belgische politie heeft een opsporingsbericht uit doen gaan over Kuifje. Agenten zijn op zoek naar Kuifje in Afrika, en ook Kuifje en de Krab met de Gulden Scharen is nog spoorloos. Van beide stripboeken werd in mei een zeldzaam Franstalig exemplaar gestolen. De Belgische politie tast nog in het duister over het vermeende dadersduo.

De man die de werken stal is rond de 50 jaar, heeft een slanke bouw en grijzend haar. Op 14 mei nam hij de zwart-witdruk van Tintin au Congo, gemaakt tussen 1935 en 1945, mee uit het Koninklijk Museum van Mariemont in België.

Zes dagen later verstopte hij bij een Kuifje-beurs in Namen een versie van Le Crabe aux Pinces d'Or ter waarde van minstens zevenduizend euro onder zijn kleren. Hij ging ervandoor in een bestelwagen met een vrouw van tussen de 45 en 50 jaar.

Kuifje is een stripreeks van de Belgische tekenaar Hergé. In de Krab met de Gulden Scharen ontmoet de stripheld de permanent dronken Kapitein Haddock. De Belgische politie roept mensen die meer informatie over de diefstal of de dader hebben op zich te melden.