Sony noemt prijs en data voor Tablets

Sony heeft de prijzen en releasedata voor hun twee aankomende Android 3.1-tablets bekendgemaakt. De Tablet S en Tablet P (voorheen S1 en S2) verschijnen dit jaar nog. Tablet S komt in september in de winkels te liggen, Tablet P verschijnt in november van dit jaar. Beide tablets komen in verschillende uitvoeringen.

Tablet S
Tablet S komt in drie modellen, eentje met 16GB opslaggeheugen (479 euro), eentje met 32GB opslaggeheugen (578 euro) en eentje met 16GB opslaggeheugen en 3G-functionaliteiten (599 euro). De Tablet S kent een ergonomisch design waarbij het zwaartepunt zo geplaatst is dat je de tablet gemakkelijk in je handen kunt houden. Bovendien zit er een schuin gedeelte in zodat je ook zittend of aan tafel een goede kijkhoek hebt. De resolutie van het 9.4"-scherm bedraagt 1280x800.

Tablet S beschikt over een IR-poort waarmee het al je afstandsbedieningen kan vervangen en het is mogelijk om via DLNA al je media via geschikte draadloze apparatuur te delen. Tablet S is geschikt voor het spelen van PlayStation-games dankzij de ondersteuning voor PlayStation Suite, dat bekend is van de Sony Ericsson Xperia Play-telefoon. De games Crash Bandicoot en Pinball Heroes worden meegeleverd.

S

S

S

Tablet P
Tablet P kent een dichtklap-design, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Nintendo 3DS. De Tablet P heeft nog geen definitieve prijs in Nederland, maar in Engeland gaat hij 499 pond kosten, net zoveel als de duurste Tablet S-variant. De Tablet P heeft 4GB aan opslaggeheugen en standaard 3G-functionaliteiten. Beide schermen zijn 5.5" groot en hebben een resolutie van 1024x480.

De Tablet P beschikt ook over DLNA-mogelijkheden voor het delen van media, maar heeft geen IR-poort. Het apparaat weegt ongeveer 370 gram, tegen ongeveer 600 voor de Tablet S-varianten. De Tablet P is uiteraard ook gecertificeerd voor PlayStation Suite, en heeft als voordeel dat de controller op het onderste scherm getoond wordt. Je zult dus niet met je vingers over het beeld hoeven.

P

P

P

Beide tablets hebben een 1Ghz Nvidia Tegra 2 CPU en alle logische aansluitingen (USB, SD, Wifi, Bluetooth, etc).