Toezicht op Sytze van der V. niet mogelijk

De reclassering kan geen goed toezicht houden op Sytze van der V. Een reclasseringsambtenaar liet de veroordeelde pedoseksueel woensdag weten dat het verplichte toezicht dat hem is opgelegd niet kan worden uitgevoerd. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

De ambtenaar stelde Van der V. middels een sms, die in handen is van het Eindhovens Dagblad, op de hoogte. "Na intern beraad en in overleg met de advocaat-generaal van het gerechtshof Den Bosch zullen wij terugmelden dat wij op deze wijze geen uitvoering meer kunnen geven aan het u opgelegde toezicht."

De 63-jarige Van der V. kwam in september 2009 vrij nadat hij een straf had uitgezeten voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Sindsdien is het voor hem erg moeilijk een plaats om te wonen te vinden. Momenteel heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Of dat de reden is om het toezicht te stoppen, is niet duidelijk.

Reclassering Nederland wilde donderdag geen commentaar geven. Volgens een woordvoerder is het belangrijk dat de zaak nu rust krijgt.