Stille tocht voor omgebrachte vrouw Breskens

In Breskens wordt maandagavond een stille tocht gehouden voor de 35-jarige vrouw die zaterdag dood in haar woning werd gevonden. De tocht is een initiatief van buurtbewoners en begint vermoedelijk op de plek waar het slachtoffer werkte, meldt een woordvoerder van de gemeente Sluis woensdagavond.

De route voert waarschijnlijk naar de Banckertlaan, waar de vrouw woonde en werd omgebracht. Waarnemend burgemeester Jacques Suurmond, die nu nog op vakantie is, is van plan mee te lopen. Ook loco-burgemeester Peter Ploegaert, die de taken van Suurmond waarneemt, gaat deelnemen.

De 47-jarige man die ervan wordt verdacht de vrouw, met wie hij een relatie had, om het leven te hebben gebracht, zit nog vast. Dinsdag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank in Middelburg zijn hechtenis te verlengen.

Het 35-jarige slachtoffer werd zaterdagochtend dood gevonden in een woning aan de Banckertlaan nadat familie de politie had gewaarschuwd. De 47-jarige verdachte had zijn twee kinderen van 3 en 6 jaar die in de woning aanwezig waren naar een familielid gebracht.

De man meldde zich zaterdag zelf bij de politie, die in mei al een keer eerder moest optreden nadat de man het slachtoffer had mishandeld en bedreigd. Hij werd destijds aangehouden en kreeg een huisverbod opgelegd.