Constanza Breukhoven schrijft biografie

Constanza Breukhoven komt met een boek. In Gevlucht Uit Gouden Kooi vertelt ze onder meer over haar adoptie, haar leven in Wassenaar, haar adoptieouders en de kluisroof. Het 208 pagina's tellende boek komt volgende maand uit.

Volgens de Belgische uitgeverij Eurofun begon Constanza in 2003 met het bijhouden van een dagboek, met het idee haar verhaal ooit te publiceren. "In haar eigen verhaal spaart Constanza zichzelf ook niet", staat te lezen op haar website. "Ze vertelt over haar werk in de seksindustrie, over de verkeerde vriendjes die ze had en haar, in haar ogen, voortdurende 'struggle for life'."

"Dat de biografie Constanza niet in dank zal worden afgenomen, is haar duidelijk", reageert een woordvoerder van Eurofun tegenover De Telegraaf. "Dit is dan ook het laatste wat zij onder deze naam doet. Zij overweegt afstand te doen van de naam Breukhoven."

Constanza zou samen met haar partner Mohamed de kluis van haar adoptievader Hans Breukhoven hebben leeggeroofd. Ze werd schuldig bevonden, maar gaat in hoger beroep. Verder overweegt ze Conny, die momenteel de voogdij over haar twee kinderen heeft, voor de rechter te slepen. Constanza en Mohamed willen zelf voor hun kroost zorgen.

update 21:17 uur
Inmiddels heeft vader Hans gereageerd op het nieuws.

Hans Breukhoven is er niet blij mee dat zijn dochter Constanza een biografie uitbrengt. "Ik ben niet woest, maar zwaar teleurgesteld. Ik wil rust voor de rest van het gezin", laat de zakenman weten aan RTL Boulevard.

In het boek Gevlucht Uit Gouden Kooi, dat volgende maand uitkomt, vertelt ze onder meer over haar leven in Wassenaar, haar adoptieouders en de kluisroof. "Ten eerste moet ze zich concentreren op haar eigen leven en de kinderen. Ik wil tegen niemand procederen, maar als er onwaarheden in staan kan het niet anders."

Breukhoven vindt dat hij Constanza niets heeft misdaan. "Ik heb haar alleen maar heel vaak uit de stront gehaald. Ze wordt aan alle kanten voor deze biografie betaald, ze kan beter werken dan op deze manier geld bij elkaar te krijgen."