Transfermarkt bol van geruchten en affaires

Wel, niet, wel, niet. Het stond de afgelopen weken bol van de geruchten en affaires op de transfermarkt. Leroy Fer en Tim Matavz speelden de hoofdrol in deze roerige voetbalzomer. Hun transfers naar respectievelijk FC Twente en PSV leken meermaals afgeketst, maar kwamen vandaag op de slotdag van de transfermarkt toch nog rond.

Zelden zal tijdens de zomerse transferperiode zoveel gespeculeerd zijn als deze keer. Fer en Matavz leken beiden wel de hoofdrol in een soap te spelen, zoveel uiteenlopende verhalen deden over de middenvelder van Feyenoord en spits van FC Groningen de ronde. Fer (21) gaf al in een vroeg stadium aan graag naar FC Twente te willen. Het legioen van Feyenoord nam hem dat niet in dank af. Fer vond zelfs een eigen rouwbrief op de deurmat.

Net op het moment dat de eenmalig international zich had neergelegd bij een langer verblijf in De Kuip, vonden de clubs elkaar alsnog in een transfersom. Het vertrek van Fer leidde direct tot een kettingreactie. Otman Bakkal ging van PSV naar Feyenoord en de Rotterdammers konden tevens zo goed als zeker de Zweedse spits John Guidetti huren van Manchester City.

Bij FC Utrecht was Rodney Sneijder onbedoeld het middelpunt van een affaire. De club uit de Domstad huurde Sneijder zonder medeweten van trainer Erwin Koeman van Ajax, wat tot een conflict leidde tussen Koeman en de clubleiding. Na excuses van de directie besloot de trainer aan te blijven.

Wesley Verhoek was ook onderwerp van veel speculaties. De aanvaller van ADO Den Haag leek te verhuizen naar Nottingham Forest, maar zag daar na een bezoek aan Engeland zelf alsnog van af. Heimwee, zo was het gerucht. Onzin, zei Verhoek, die "het goede gevoel" miste. Het was tekenend voor de transfergekte van deze zomer.