Sophie Hilbrand voorlopig nog bij BNN

Sophie Hilbrand is de komende jaren nog te zien bij BNN. De 35-jarige presentatrice heeft haar contract met de omroep voor drie jaar verlengd, laat BNN woensdag weten.

"BNN blijft de omroep voor de programma's die ik graag maak", motiveert Hilbrand haar contractverlenging. De blondine heeft vanaf de herfst weer een aantal programma's in de planning. Dit najaar begint Je Zal Het Maar Zijn weer en in Ruben vs Sophie gaat ze in Los Angeles de strijd aan met Ruben Nicolai.

Eind december is Hilbrand weer te zien als presentatrice van Serious Request. Begin volgend jaar gaat ze weer aan de slag met Nu We Er Toch Zijn.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers is blij met de contractverlenging. "Spraakmakende verhalen in Spuiten en Slikken op Reis, de hilarische strijd in Los Angeles in Ruben vs Sophie en indringende portretten in Je Zal Het Maar Zijn. Sophie is een alleskunner. Dat is mooi. En dat is zij ook."

"Ik wil me de komende tijd richten op het maken van interviewprogramma's over en met jongeren", vertelt Hilbrand over haar toekomstplannen. "Dat doe ik het liefst bij BNN, omdat de toon en de benadering van mensen het allerbest bij me past. Daarnaast kun je bij BNN nog eens een loop in een vliegtuig maken en in een latex jurk bij een pornobeurs over de catwalk lopen. Dat zie ik ergens anders niet zo snel gebeuren." Over de hoogte van haar salaris is niets bekendgemaakt.