Trulli: "Rij in 2012 ook voor Team Lotus"

Jarno Trulli zal naar eigen zeggen ook volgend seizoen weer in de Formule 1 actief zijn als coureur. De 37-jarige Italiaan heeft aan Manipe F1 laten weten dat hij zijn contract bij Team Lotus met één seizoen verlengd heeft. Hierdoor gaat hij op voor zijn zestiende seizoen in de koningsklasse van de autosport.

"Ik heb een contract voor 2012 bij Lotus," zei Trulli die dit jaar de Grand Prix van Duitsland moest missen, omdat Team Lotus Karun Chandhok wilde laten rijden. De renstal wil ondanks dat doorgaan met Trulli en heeft, zo lijkt de Italiaan te melden, mogelijk al voor de race in Duitsland overeenstemming met hem bereikt. "Het is mijn zaak niet of het team mijn contractverlening al wil aankondigen of niet. De deal is in ieder geval al een tijdje beklonken."

Trulli rijdt sinds 1997 in de Formule 1. Hij kwam uit voor Minardi, Prost, Jordan, Renault en Toyota voor hij in 2010 bij Team Lotus een contract tekende. De Italiaan heeft in 2004 voor Renault één zege weten te boeken, namelijk de race in Monaco. Daarnaast heeft hij vier polepositions op zijn naam staan in de 249 raceweekends waaraan hij begon. In vier wedstrijden is hij om verschillende redenen niet van start gegaan.