Elia: "Ik word hier doodgeknuffeld"

Eljero Elia kende gisteren een hectische dag. Hij vloog naar Turijn en kwam terug met een contract bij Juventus. "Ongelooflijk veel zin om hier aan de slag te gaan."

Uit eerdere berichtgeving viel op te maken dat Elia liever naar de Premier League wilde dan naar de Italiaanse competitie. "Het verhaal dat ik het liefst in Engeland wilde spelen, is volledig uit zijn verband gerukt", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik heb met Maarten Stekelenburg, Wesley Sneijder en Mark van Bommel uitvoerig over de Serie A gesproken en werd steeds enthousiaster."

De international trainde gisterochtend nog mee met het Nederlands elftal, werd vervolgens met een privéjet van Juventus-voorzitter Andrea Agnelli naar Turijn gevlogen, en vertrok na de onderhandelingen, een principeakkoord en de medische keuring weer terug naar Huis ter Duin, waar Oranje verblijft.

"Ik word hier doodgeknuffeld", lacht hij over zijn aankomst in Italië. Elia is onder de indruk van zijn nieuwe club. "De prijzenkast vertelt alles: 29 landstitels, negen keer de Coppa Italia, twee Champions Leagues, een Europa Cup II, drie UEFA Cups en twee wereldbekers. Moet ik nog meer zeggen?"

"Sinds de komst van mijnheer Agnelli waait er een frisse wind", vertelt hij. "Juve heeft voor een vermogen aan nieuwe spelers aangetrokken, heeft de grootste fanbase van Europa en heeft een nieuw stadion. De voorzitter en de trainer maakten duidelijk me heel graag te willen hebben. Ik heb ongelooflijk veel zin om hier aan de slag te gaan."

Voor hij in Italië aan de slag gaat, richt hij zich nu echter weer even op het Nederlands elftal. "Ik ben de bondscoach dankbaar dat ik er even tussenuit mocht naar Italië", zegt hij. "Dit was voor mijn carrière heel belangrijk en ook met het oog op het EK een belangrijke stap. Dit zorgt voor rust. Ik hoop dat ik mijnheer Van Marwijk vrijdag tegen San Marino al kan terugbetalen."