Arsenal-icoon Wright pakt Wenger aan

Voormalig Arsenal-spits Ian Wright heeft Arsène Wenger hard aangepakt. Hij noemt de recente ontwikkelingen bij de club 'tragisch'.

"Het is angstaanjagend en tragisch om te zien waar de club Arsenal op afkoerst. Wenger moet begrijpen dat de tijden veranderd zijn", stelt Wright in zijn column in The Sun.

Wright vindt dat de Franse coach belangrijke oud-spelers niet waardeert. "Hoewel niet alles zijn schuld is, heeft hij wel een aandeel in de malaise. Ik heb vernomen dat behalve Tony Adams ook Dennis Bergkamp als coach wilde blijven bij Arsenal. Maar Wenger wilde dat niet. In plaats daarvan ging Dennis, een man die Arsenal adoreerde en het met zijn gezin prima toeven vond in Londen, terug naar Nederland om bij Ajax aan de slag te gaan."

Het 8-2 verlies van zondag tegen Manchester United ligt de oud-spits, die van 1992 tot 1998 het Arsenal-shirt droeg, nog zwaar op de maag. "Ik herinner me dat ik liggend op mijn bank besefte, toen de opstellingen verschenen op mijn tv-scherm, dat het een akelige wedstrijd kon worden. Vervolgens heb ik de gehele zondagmiddag in complete stilte de vernedering gerealiseerd zien worden. De zwakke punten van mijn oude ploeg werden pijnlijk blootgelegd en Arsenal werd afgeslacht."