Lopez verrast door actie Heidfeld

Gerard Lopez van Lotus Renault GP-eigenaar Genii Capital zegt verrast te zijn door de stap naar de rechter van coureur Nick Heidfeld. De Duitser deed dit omdat hij wegens tegenvallende resultaten bij het team vervangen is door Bruno Senna. Hij staat nog wel op de loonlijst bij de Franse renstal.

Senna mocht de Grand Prix van België rijden en zit ook bij de Grand Prix van Italië in de auto. Wat er daarna zal gaan gebeuren is onduidelijk omdat Heidfeld eist dat hij weer in de auto plaats mag nemen. Een rechter zal bij een hoorzitting op 19 september beslissen of er sprake is geweest van contractbreuk of niet.

"Ik denk dat dit een emotionele reactie van Nick is geweest en ben erdoor verrast," zei Lopez over de rechtszaak tegen het Tageblatt Luxemburg. "Nick is namelijk nog gewoon deel van het team en we hebben hem altijd met respect behandeld, hetgeen ook nu niet zal veranderen. Nick zelf is verder ook altijd professioneel geweest, maar het probleem is dat hij niet heeft gebracht van we van hem hadden verwacht. Dat laatste is dan ook de reden dat we nu andere coureurs gaan uitproberen en dat hebben we Nick ook verteld."