UMC Utrecht opnieuw sterkste ziekenhuismerk

Het UMC Utrecht heeft de sterkste reputatie van alle Nederlandse ziekenhuizen. De gemiddelde Nederlander heeft veel vertrouwen in het Utrechtse hospitaal, blijkt dinsdag uit onderzoek van adviesbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Op de tweede plaats staat het UMC St Radboud in Nijmegen, gevolgd door het AMC Amsterdam. Verder staan ook het Erasmus MC in Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Bronovo in Den Haag in de top tien.

Het UMC Utrecht voerde ook bij de vorige meting in 2009 de lijst van de tien Nederlandse ziekenhuizen met de sterkste reputatie aan. De lijst is ten opzichte van twee jaar geleden vrijwel ongewijzigd.

Opvallend aan het onderzoek is volgens het adviesbureau dat ouderen de afgelopen twee jaar een stuk kritischer geworden zijn ten aanzien van ziekenhuizen. Vooral 55-plussers zijn aanzienlijk negatiever over ziekenhuizen gaan denken, terwijl die groep in 2009 nog bovengemiddeld enthousiast was. "Alle negatieve publiciteit over ziekenhuizen heeft de 55-plusser kennelijk flink aangeslagen", concludeert merkadviseur Hendrik Beerda.

Voor het onderzoek zijn 4700 mensen ondervraagd.