[Primera División] Ronaldo op dreef tegen Zaragoza

Real Madrid is de competitie uitstekend begonnen. Op bezoek bij Real Zaragoza won de ploeg van trainer José Mourinho, mede door drie treffers van Cristiano Ronaldo, met maar liefst 0-6. Door dit resultaat gaan de Madrilenen na dit weekend aan kop.

In het begin van de eerste helft wist Zaragoza-goalie Roberto inzetten van Mesut Özil en Karim Benzema nog te pareren, maar halverwege het eerste bedrijf had hij geen antwoord op een inzet van Cristiano Ronaldo. Niet veel later verdubbelde Marcelo de score. Vervolgens voorkwam Roberto met twee reddingen dat Ronaldo opnieuw tot score kwam.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde; het regende kansen voor Real, maar onder meer Ronaldo, Angel di María en Benzema wisten Roberto niet te passeren. Halverwege de tweede helft werd het duel definitief beslist door Xabi Alonso. In de slotfase werd de 0-6 stand bereikt door twee treffers van opnieuw Ronaldo en een doelpunt van Kaká. Concurrent FC Barcelona kwam dit weekend nog niet in actie, aangezien zij vrijdagavond in actie kwamen in de strijd om de Europese Super Cup. Zij spelen morgen hun eerste wedstrijd tegen Villarreal.