Uitslagen Eredivisie speelronde 4

Afgelopen weekend stond de vier speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. FC Twente heeft nog altijd de volle score, na de 4-1 overwinning op VVV-Venlo. Ajax boekte eveneens een 4-1 zege tegen Vitesse. PSV had het thuis één helft lastig tegen Excelsior, maar na rust liepen de Eindhovenaren uit naar een 6-1 zege.

RKC heeft opnieuw een zege geboekt. De promovendus won thuis met 2-1 het Brabantse onderonsje met NAC Breda, dat een 2-1 nederlaag kreeg aangesmeerd. Al snel kwamen de Waalwijkers op voorsprong door een doelpunt van Sno en hielden deze voorsprong gedurende de wedstrijd makkelijk vast.

Pas in het laatste kwartier bleek NAC te beseffen dat het achter stond en begon naar de aanval te zoeken. Het was echter RKC dat drie minuten voor tijd via Auassar de 2-0 maakte. In de slotminuut maakte Lurling nog wel de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat.

ADO Den Haag heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het won met 0-3 bij De Graafschap, maar verloor wel twee spelers. Al vroeg viel Ammi uit met een bloedende hoofdwond en Radosavljevic moest op slag van rust afhaken met een sleutelbeenbreuk.

Die blessure liep hij op bij het maken van de 0-1, waarna hij doorgleed met zijn schouder tegen de paal. Na rust werd Den Haag geholpen via een rode kaart voor De Graafschap-speler Fränkel. In de slotfase wisten de Hagenaars nog te scoren via Verhoek en Van Duinen.

Feyenoord en sc Heerenveen hebben in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld. De Rotterdammers speelden lange tijd met meer man, maar wisten in de slotfase geen winnende treffer te maken.

Feyenoord had veel moeite met Narsingh en Assaidi, waarbij eerstgenoemde na een goede actie een penalty verdiende. Deze werd door Dost binnengeschoten. Nog voor rust kwam de club uit Rotterdam nog gelijk door een kopbal van Fer. Direct na rust scoorde Assaidi na een fraai schot, waarna Cabral niet veel later gelijk wist te maken. Feyenoord ging daarna op zoek naar de zege en werd geholpen door rode kaarten voor Zomer en Schmidt, maar verder dan de 2-2 kwam het niet.