Dittrich wacht Irene toch thuis af

De Nederlandse politicus Boris Dittrich heeft besloten in zijn appartement aan de East River in New York de komst van orkaan Irene af wachten. Dat heeft hij in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) laten weten.

"Ik ben een van de eigenwijze New Yorkers en wacht dus thuis de orkaan af, ondanks de evacuatie-order van burgemeester Bloomberg", meldt hij. De Nederlander, die in New York voor Human Rights Watch werkt, woont in een complex in de wijk Queens. Zijn straat is aangemerkt als 'zone A’, oftewel het gebied dat in principe geëvacueerd moet worden.

"De verwachting is dat het water hier twee meter stijgt", vertelt Dittrich. "maar ik woon op een van de bovenste etages van het gebouw, dus heel veel zorgen maak ik mij eigenlijk niet." De D66-coryfee stelt 'toch liever in mijn eigen bed te slapen.' "Ik heb wel de portier van ons gebouw aangeboden mee te helpen met de zandzakken, mocht het rijzende water onze lobby gaan bereiken."

In het gebouw zijn alle plantenbakken van de balkons afgehaald. Verder wordt mensen aangeraden niet te dicht bij de ramen te gaan staan en auto’s zo veel mogelijk binnen te parkeren.

Dittrich wacht Irene toch thuis af
Dittrich wacht Irene toch thuis af (Foto: ANP)