Cillessen voor vijf jaar naar Ajax

Ajax en N.E.C. Nijmegen zijn eruit. Beide partijen hebben na dagenlange onderhandelingen een akkoord bereikt over de transfer van Jasper Cillessen naar Amsterdam. Mocht de doelman van de Nijmegenaren door de keuring komen, dan ligt er in de hoofdstad een contract voor vijf jaar klaar.

Cillessen moet bij Ajax de opvolger gaan worden van Maarten Stekelenburg, die afgelopen zomer naar AS Roma vertrok. De jonge Groesbeker zal naar verwachting eerst op de bank plaatsnemen, omdat Kenneth Vermeer op dit moment de eerste keus van trainer Frank de Boer is. Mocht de sluitpost dit vertrouwen beschamen, dan zal zijn nieuwe concurrent zich snel onder de lat melden.

De onderhandelingen tussen Ajax en N.E.C. Nijmegen zijn niet zonder slag of stoot verlopen. De hoofdlijnen stonden al snel op papier, maar vervolgens staken beide ploegen hun hakken in het zand. Hierdoor stonden de gesprekken voor een korte periode op een laag pitje.

Ajax zal de transfersom, waarover geen mededelingen zijn gedaan, in termijnen aan N.E.C. Nijmegen gaan voldoen. Daarnaast kan de Nijmeegse formatie ook nog bonussen ontvangen, die mogelijk op kunnen lopen naar vier miljoen euro.


Jasper Cillessen voor vijf jaar naar Ajax (Foto: Pro Shots)