Machinist schopt neger in metro

Een metrobestuurder uit München wordt beschuldigd van racisme. De beste man heeft een donkere passagier uitgescholden voor 'neger'. Vervolgens gaf hij deze een schop toen deze hierover kwam klagen.

Het incident begon toen de ziekenhuishulp uit Guinee onlangs op het laatste moment instapte en de deur openhield voor zijn vriendin. De 51-jarige machinist greep hierop naar de intercom en riep om dat er een neger in het treinstel zat. "Iedereen kon het horen", verklaart de politie.

De 21-jarige man ontstak in woede en klopte op de deur van de bestuurder om verhaal te halen. Deze deed of hij niets had gehoord, maar bij de volgende halte stapte de Guinees uit. Hij wilde met zijn gsm een foto maken van de machinist. Laatstgenoemde stapte echter ook uit en trapte de man om hem tot stoppen te dwingen. Hierbij viel het mobieltje in stukken op de grond.

De metropassagier is uiteindelijk naar de politie gestapt om aangifte te doen. De machinist wordt nu aangeklaagd voor laster, mishandeling en het vernielen van eigendom. Volgens de politie zijn meerdere passagiers geschokt door het voorval. De machinist heeft inmiddels bekend, maar vertelde dat hij zich bedreigd voelde.