Discussiesite over toekomst CDA

CDA'ers hebben een website opgericht om te discussiëren over de toekomst van de partij. Dit moet leiden tot een 'vernieuwend verhaal voor de christendemocratie', staat op de site. Het initiatief gaat buiten het partijbestuur om.

De website is een vervolg op het Slangenburgberaad, een besloten LinkedIn-groep die vorig jaar werd opgericht waar honderden CDA-leden met elkaar ideeën kunnen uitwisselen. De website christendemocraat.nl moet 'van de partij weer een beweging maken'.

"Een van de belangrijkste stappen hierbij is een nieuw inhoudelijk profiel", staat op de site. "Mensen weten immers niet meer waar het CDA voor staat en daar willen wij met gedurfde en prikkelende visies, begeleid door discussies op het scherp van de snede, verandering in brengen."

Bij de oprichting zijn onder meer Kamerlid Ad Koppejan en voormalig Kamerlid Hein Pieper betrokken. Kamerlid Jack Biskop noemt de site een 'mooi initiatief'.

Partijvoorzitter Ruth Peetoom laat tegenover NRC Handelsblad weten benieuwd te zijn naar de site. Ze heeft er geen probleem mee dat zij niet is betrokken bij het plan en zegt dat 'toch niet alles uit de koker van de partij hoeft te komen? "Ik hoef toch niet overal mijn neus in te steken?"