Blizzards volgende online game mogelijk gratis

Blizzard Entertainment omarmt mogelijk het free-to-play verdienmodel. Het succes dat andere gamestudio's boeken door hun spellen gratis aan te bieden, is de makers van World of Warcraft niet ontgaan. Dat heeft uitvoerend directeur Michael Ryder gezegd voor de camera van Novum Nieuws.

"We zien het free-to-play verdienmodel niet als iets onvermijdelijks, maar we zijn op de hoogte van de successen die om ons heen geboekt worden", zegt Ryder. Blizzard zou het gratis aanbieden van een spel alleen overwegen als het past bij de betreffende game.

Het is een publiek geheim dat de makers van Warcraft en Starcraft bezig zijn met een nieuwe online game. Project Titan, zoals het spel nu nog genoemd wordt, zou dus wel eens gratis kunnen worden.

De gebruikelijkste toepassing van het verdienmodel is het te koop aanbieden van virtuele goederen. Op die manier krijgen spelers meer gamevaluta, een sneller paard of een mooi huisdier.

Blizzard heeft al ervaring met het verkopen van virtuele goederen. In World of Warcraft kunnen diverse beestjes en vervoermiddelen gekocht worden. Naar verluidt verdiende Blizzard in april 2010 binnen vier uur twee miljoen dollar door een glimmend, vliegend paard aan te bieden.


Blizzards volgende online game mogelijk gratis (Foto: Novum)