'Arsenal doet megabod op Hazard'

Arsenal kende tot nog toe een ongelukkige transferzomer. Vaste krachten Cesc Fàbregas (Barcelona), Gaël Clichy en Samir Nasri (Man City) vertrokken en er kwam weinig voor terug.

Alleen aanvaller Gervinho (Lille) kwam naar Londen. Daar komt bij dat Samir Nasri een contract heeft getekend bij Manchester City. Volgens de BBC wordt Eden Hazard van Lille de tweede zomeraankoop van The Gunners.

De Londense club zal zich deze week bij Lille melden voor de vleugelspeler die vorig seizoen een sensatie was in de Franse competitie waarin hij met zijn club de landstitel veroverde. Of Hazard daadwerkelijk naar het Emirates Stadium vertrekt valt nog te bezien.

''Eden gaat niet vertrekken'', is Frederic Paquet, algemeen manager van de Franse kampioen, stellig. ''We zijn op de hoogte van belangstelling van verschillende clubs, maar houden alles af.'' De transferwaarde van Hazard wordt geschat op een slordige dertig miljoen euro.

Het contract van de Belgische international loopt nog door tot de zomer van 2015. ''Eden is hier blij, begrijpt onze ambitieuze plannen en blijft nog minimaal een jaar'', aldus Paquet.