Cronenberg gaat romantische sci-fi komedie maken

David Cronenberg is een regisseur die bekend staat om zijn keuze voor controversièle onderwerpen in zijn films. Het is inmiddels alweer 4 jaar geleden dat diens laatste film, Eastern Promises, uitgebracht werd. Alhoewel er al een tijdje sprake is van een vervolg op die film, zal dat nog wel een tijdje duren aangezien de regisseur zijn pijlen eerst op een andere film gericht heeft. In Cronenberg's nieuwe film draait het om een natuurkundige en haar relatie met een zwart gat die ze heeft gecreëerd in haar laboratorium.

As She Climbed Across The Table is gebaseerd op een verhaal van Jonathan Lethem. Het verhaal wordt omschreven als een romantische sciencefiction komedie en gaat over een driehoeksverhouding tussen een wetenschapper, een zwart gat genaamd Lack en een gedumpt vriendje die er alles voor over heeft om zijn vriendin terug te krijgen.

De film zal worden geproduceerd door Steve Zaillian (American Gangster) en Garrett Basch. Het scenario voor de film word geschreven door Bruce Wagner.