Renault houdt vast aan voorwaartse uitlaten

Het Formule 1-team Lotus Renault GP lijkt ook de rest van het seizoen gebruik te gaan maken van de innovatieve voorwaarts gerichte uitlaten. De Franse renstal testte eerder dit jaar ook met de traditionele achterwaarts gerichte uitlaten, maar zal er voorlopig niet mee gaan racen.

"Wij geloven dat er nog steeds potentieel uit de voorwaarts gerichte uitlaten te halen valt. We hebben enkele verkeerde ontwikkelingen gehad, maar nu komen er weer goede pakketten aan. Daarom gaan we er mee door en het is waarschijnlijk dat we het tot het einde van het seizoen zullen gaan gebruiken," zei teambaas Eric Boullier over de innovatieve uitlaten.

De achterwaarts gerichte uitlaat werd ontwikkeld vanwege de ban op de geblazen diffuser die op Silverstone in zou gaan, maar dat is toen afgeblazen. Toch is het systeem op het circuit uitgetest, hoewel de ontwikkelingen aan verbeteringen aan de auto met voorwaartse uitlaten gewoon door gingen. Nu deze klaar zijn hoopt de renstal de mindere vorm van de afgelopen Grands Prix achter zich te laten en in België weer naar voren te komen op de grid.