KNMI waarschuwt voor extreem weer

Noord-Brabant en Zeeland worden dinsdagochtend getroffen door zwaar onweer met kans op hagel en zware windstoten tot negentig kilometer per uur. Het KNMI heeft voor de provincies code oranje afgegeven, een waarschuwing voor extreem weer. Voor de rest van Nederland geldt code geel, een waarschuwing voor onweersbuien.

"Het zou me niet verbazen als we in de loop van de dag voor meer provincies code oranje moeten afgeven", zegt een woordvoerder. De buien breiden zich in de loop van de dag verder naar het noorden uit. Tegelijk kan het broeierig warm worden. "Als de zon doorbreekt, wordt het mogelijk zelfs 28 graden."

Bij code rood, één fase zwaarder dan oranje, is sprake van een weeralarm. De zegsman kon nog niet aangeven of het zo ver komt. "We houden de situatie nauwlettend in de gaten en raden mensen die naar buiten moeten aan dat ook te doen." Het is volgens hem een gevaarlijke dag om op de fiets naar buiten te gaan. "Als dat moet, let dan goed op de lucht en houd onze website in de gaten."

Meer over het weer vind je ook op ons forum.