Douglas wil niet weg bij FC Twente

FC Twente hoeft niet te vrezen voor een vertrek van verdediger Douglas. De speler geeft in De Telegraaf aan nog niet weg te willen uit Enschede.

Sporting Lissabon heeft interesse in de geboren Braziliaan. Douglas werd al enkele keren bekeken door scouts van de Portugese club. Maar wat de club van Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars ook zal proberen, Douglas wil niet weg. "lk blijf dit seizoen bij FC Twente. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin."

Verschillende redenen houden Douglas in Nederland. Drie maanden geleden werd Douglas voor het eerst vader. Hij is bezig om een Nederlands paspoort te bemachtigen en daarnaast is hij zeer te spreken over de samenwerking met de nieuwe trainer Co Adriaanse. "De trainer is zelf ook centrale verdediger geweest en hij doet er alles aan om mij te helpen", meent Douglas.

"Ik heb diverse gesprekken gevoerd met de trainer, maar ook met ploeggenoten. Ik weet nu dat ik rustiger moet zijn in het veld. Het heeft geen zin om met de scheidsrechter bezig te zijn of te lopen schreeuwen. Ik concentreer me nu volledig op mijn spel. Dat werkt goed, want ik heb dit seizoen al een paar goede wedstrijden achter de rug."