[EK] Bakker: "Belangrijkste is dat we winnen"

Billy Bakker was met zijn drie goals de grote man van de door Oranjemannen gewonnen wedstrijd tegen regerend Europees kampioen Engeland (4-3). Bijna elke bal die hij met zijn stick aanraakte was raak. Vooral zijn derde treffer toonde dat aan.

"Ik kreeg ‘m er redelijk lekker voor," analyseerde Bakker direct na de wedstrijd. "Ik dacht: ik schiet gewoon. Dat ik die bal kreeg was trouwens te danken aan goed stoorwerk van Roderick Weusthof. Ik stond ineens tegenover twee man. Lekker dat ik er toch voorbij kwam. Vervolgens kon ik uithalen met mijn forehand. Ik hoor vaak dat het mijn specialiteit is, ja."

De eerste was een fraaie met zijn backhand en nummer twee was een frommelgoal. Best opvallend voor een speler die eerst bij Oranje werd gezien als een aanvallende rechtsback. En vervolgens in de spits werd gezet maar daar in eerste instantie het doel maar moeizaam wist te vinden. Begint Bakker - in de jeugd van Amsterdam een aanvallende middenvelder - nu hij ‘door' is en echt belangrijke doelpunten produceert stiekem een echte spits te worden?

"Nou, ik heb in acht interlands als aanvaller nu acht keer gescoord. Aan de andere kant: dit keer ben ik het. Tegen Frankrijk was het Floris Evers die drie keer scoorde. Ik hoop dat het donderdag tegen Ierland weer heel iemand anders is. Het fijne is natuurlijk dat we gewoon winnen van Engeland."

Het had inderdaad ook anders kunnen lopen. Tot drie keer aan toe werden de Britten door slordigheden in de verdediging van Oranje terug in het zadel geholpen. Bakker; "Tsja, het is ook best lastig om zeventig minuten lang de volle concentratie te houden. Dit keer kregen we drie goals tegen, maar je kunt ook zeggen: knap dat we tegen zo'n goede ploeg vier goals weten te maken. Zolang je er maar een meer maakt dan de tegenstander is het uiteindelijk altijd goed, toch?"