Ook in Serie A dreigt spelersstaking

Na de Spaanse voetbalcompetitie dreigt er ook in de Italiaanse competitie een spelersstaking. De Italiaanse spelersvakbond AIC dreigt daarmee als de voetballers en de clubs geen compromis vinden over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

"Als we daarover geen akkoord bereiken, worden de wedstrijden in de eerste speelronde uitgesteld", aldus AIC-voorzitter Damiano Tommasi na een vruchteloos gesprek met de vertegenwoordigers van de clubs. Ook vorig seizoen was er de dreiging van een staking, die er uiteindelijk niet kwam.

"Na zo'n jaar kunnen we dit geen dreiging meer noemen", zo voegde Tommasi eraan toe. "We kunnen niet beginnen zonder arbeidsovereenkomst. Dat is domweg een feit. De League mag nu zeggen wat de kansen zijn dat we een deal sluiten. Wij willen het seizoen graag van start laten gaan, want dat betekent dat de handtekeningen zijn gezet."

Tussen beide partijen zijn twee grote meningsverschillen. De profvoetballers weigeren ermee in te stemmen dat ze alleen moeten gaan trainen als ze niet langer in de plannen van de trainer passen. Ze vinden het bovendien onverteerbaar dat de clubs in het laatste contractjaar van een speler die zo toch al kwijt willen niet alle verplichtingen hoeven na te komen.