Utrechter Nilsson twee duels geschorst

FC Utrecht moet het twee wedstrijden stellen zonder Marcus Nilsson. De centrale verdediger heeft naar aanleiding van zijn rode kaart zaterdag tegen Vitesse een schorsing gekregen van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Nilsson kreeg in de slotfase direct rood voor een overtreding op Davy Pröpper.

Ook Jan Wouters moet twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken. De assistent-trainer van FC Utrecht maakte zich zaterdag schuldig aan commentaar op scheidsrechter Danny Makkelie. Utrecht leed in Arnhem een 2-1 nederlaag.

De aanklager van de KNVB heeft laten weten vooronderzoeken in te stellen naar incidenten bij Go Ahaed Eagles en FC Oss. Fans van de club uit Deventer maakten zich vrijdag tegen Helmond Sport schuldig aan spreekkoren, waardoor de wedstrijd enige tijd werd stilgelegd.

Bij FC Oss werd scheidsrechter Edwin van der Graaf na afloop van de wedstrijd tegen Almere City FC aangereden door een boze fan op een scootmobiel. Dat gebeurde toen de arbiter het veld wilde verlaten. De eerstedivisieclubs hebben tot 5 september de tijd om te reageren.