Taakstraffen voor trio met 13-jarige

Twee jongens van 15 en 17 jaar zijn maandag veroordeeld tot taakstraffen voor het hebben van een triootje met een 13-jarig meisje eind vorig jaar in Cuijk. De rechtbank in Den Bosch vindt dat het tweetal te ver is gegaan.

De jongens hadden tijdens een feestje plannen gemaakt voor een triootje met het meisje. De 13-jarige gaf aanvankelijk aan er geen zin in te hebben. In de slaapkamer van de 17-jarige waar ze naartoe gingen gaf ze aan nog steeds te twijfelen, maar toch ging het door.

De rechtbank stelt dat het voor de jongens mogelijk niet duidelijk was of het meisje nu wel of niet wilde. Toch zijn volgens de rechter 'sociaal ethische normen over seksuele omgang' geschonden.

De 17-jarige heeft een werkstraf van 51 uur en een maand voorwaardelijke jeugdgevangenis gekregen. Tegen hem was een werkstraf van 120 uur geëist en een maand voorwaardelijke jeugddetentie. Omdat hij inziet dat wat hij heeft gedaan echt niet kon, heeft de rechter besloten hem een lagere straf op te leggen.

De 15-jarige, destijds het vriendje van het meisje, is veroordeeld tot een maand voorwaardelijke jeugdgevangenis en een leerstraf van 35 uur. Het OM had tegen hem bovenop deze straf ook een werkstraf van 35 uur geëist. Zijn straf werd onder meer lager omdat hij niet eerder is veroordeeld.