Gamescom 2011 een succes

De gamescom 2011 is gisteren afgesloten en is een succes te noemen. De derde gamescom wist in totaal 275.000 gamers te verwelkomen. Dit is maar liefst 21.000 meer dan vorig jaar. Naast de bezoekers waren er 557 verschillende bedrijven aanwezig uit 39 verschillende landen.

De gamescom is de grootste game-beurs in de wereld die jaarlijks gehouden wordt in Keulen, Duitsland. Op de beurs kunnen consumenten en de pers games spelen die nog niet in de winkels te krijgen zijn. Veel uitgevers gebruiken de beurs om hun games aan te prijzen maar ook om nieuwe dingen aan te kondigen.

Niet alles verliep helemaal gladjes. Zo wilden er zaterdag zoveel gamers naar binnen dat er mensen flauwvielen en de beurs voor een tijdje geen nieuwe mensen meer binnen liet. De gamescom 2012 staat alweer in de planning. Van 15 tot en met 19 augustus 2012 zal de beurs weer gehouden worden.

Van FOK!games waren we natuurlijk ook aanwezig. KoosyNL heeft een serie dagboeken bijgehouden en de eerste previews van de games die we daar hebben gespeeld staan online. Hou FOK!games de komende tijd in de gaten voor nog meer previews en specials van de beurs.

gamescom