[Video] Jochie zit vast in schoorsteen

Een 8-jarig jochie uit de Amerikaanse staat Utah heeft dit weekend een angstig avontuur beleefd. Het kereltje uit West Valley City was bij de buren in de schoorsteen gekropen, maar kwam uiteindelijk vast te zitten.

De amateur-Zwarte Piet had vrijdag dorst en dacht dat de buren wel iets te drinken voor hem hadden. In plaats van aan te bellen, klom hij in een boom om vervolgens op het dak van de buurman te belanden. Hierna klom hij in de schoorsteen.

De jongen had tien meter afgelegd toen het misging. Hij bleef steken tussen de kelder en de begane grond. De bewoners, die elders aan het eten waren, hoorden bij thuiskomst gehuil uit de schoorsteen komen.

Richard Draper, de man des huizes, belde hierop de brandweer. Omdat de spuitgasten het jochie niet uit de schoorsteen konden trekken, werd besloten een gat van 2,5 bij anderhalve meter in de schoorsteen te hakken. Tijdens de reddingsoperatie was het ventje 'verbazingwekkend kalm'. Men heeft nog geen idee wie zal moeten opdraaien voor de schade.


Gelukkig hebben we de beelden nog...